ISTRAŽNI ZATVOR ZA RODITELJE: Njihov sin (15) je umro – uskratili su mu liječenje

Roditelji 15-godišnjeg dječaka koji je u srijedu preminuo u pulskoj Općoj bolnici privedeni su jutros pred suca istrage na Županijskom sudu u Puli. Nakon ispitivanja određen im je istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli odredilo je istragu protiv okrivljenih zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

“Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je odluku o provođenju istrage protiv roditelja preminulog dječaka zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava kojim je prouzročena smrt djeteta. Podnesen je prijedlog za određivanja istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi utjecali na kazneni postupak odnosno da bi ometali kazneni postupak utjecanjem na svjedoke. Sutkinja istrage Županijskog suda odredila je istražni zatvor”, potvrdio je Mirko Grujić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli.

“Sutkinja istrage odredila je istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. On će trajati dok se ne ispitaju svjedoci. To je sve što vam mogu potvrditi, zbog tajnosti postupka vam nikakve druge daljnje informacije ne mogu davati”, kazao je odvjetnik majke preminulog dječaka Siniša Milevoj.

Podsjetimo, dječak je preminuo jer, iako mu se zdravstveno stanje pogoršalo još prije tri mjeseca, roditelji ga nisu odveli liječniku.

Roditelji su nazvali Hitnu pomoć već kada je dijete trebalo reanimirati.

Za sada se ne zna od čega je dijete bolovalo.

Nakon ovog događaja troje malodobne djece izuzeto je iz obitelji.

Roditelji su, neslužbeno se doznaje, članovi zatvorene neregistrirane vjerske zajednice.

Komentiraj