ISTRAGA PROTIV CETINSKOG: U prometnoj nesreći, u kojoj je sudjelovao, poginuo je pješak

Foto: Dario Lepoglavec
Foto: Dario Lepoglavec

Toni Cetinski, naš poznati pjevač, sudjelovao je 3. studenoga prošle godine u prometnoj nesreći u Rovinju, a sada je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo o tome istragu.

Do nesreće je došlo u Pustoj ulici, kada je automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Cetinski, udario muškarca koji je ležao na cesti.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva objavljenom na stranici DORH-a se kaže:

“Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. veljače 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. studenog 2017. upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći.

Osnovano se sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka (1955.) koji se nalazio na kolniku odnosno ležao je na kolniku uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka. Podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće.

Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: očevid na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka”.

PISALI SMO:

DETALJI NESREĆE: Tony Cetinski pregazio 62-godišnjaka – nije bio pod utjecajem alkohola – čitajte OVDJE.