ISTARSKI STOŽER: Moguće otvaranje terasa za caffe barove u nas 1. ožujka

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije susreli su se danas predstavnici Obrtničke komore Istarske županije i Stožera civilne zaštite Istarske županije, a razgovaralo se o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa i mogućnosti popuštanja nužnih epidemioloških mjera, s naglaskom na ugostiteljsku djelatnost, piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

“Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović upoznali su predstavnike Komore s podacima o epidemiološkoj situaciji. Kako su naveli, trenutno stanje je stabilno, no i dalje je potreban oprez, osobito zbog situacije u susjednim županijama i državama.

Predstavnici Stožera civilne zaštite Istarske županije i predstavnici Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja istaknuli su zadovoljstvo komunikacijom i dobru suradnju.

Predstavnici Komore, predsjednik Robert Momić, predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski i tajnik Komore Eros Sorić, istaknuli su potporu radu Stožera civilne zaštite Istarske županije, te su naglasili kako je prioritet siguran tijek turističke sezone, osobito po pitanju restorana. Caffe barovi i slični objekti zainteresirani su za otvaranje terasa, s obzirom da je izdavanje kave i pića “za van” više psihološka, nego gospodarska mjera, ističu iz Komore.

Na sastanku je zaključeno da će Stožer civilne zaštite Istarske županije, pod uvjetom da se zadrži stabilna epidemiološka situacija, donijeti odluku i zatražiti otvaranje terasa za caffe barove s 1. ožujkom 2021. godine, te će se nakon toga, u ožujku nastaviti razgovori o daljnjem popuštanju mjera.

Cilj je da se stabilno uđe u turističku sezonu, te dugoročna epidemiološka održivost ugostiteljske djelatnosti, odnosno da se ugostiteljski objekti, kad se jednom otvore, više ne zatvaraju.”