ISPITAN UBOJICA DJECE: Branio se šutnjom – evo što kaže branitelj koji mu je dodijeljen

Harald Kopitz, osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece u noći na subotu u zagrebačkim Mlinovima ispitan je u policijskoj postaji u Heinzlovoj.

Dodijeljen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti koji je izjavio da se osumnjičeni branio šutnjom. Nakon ispitivanja osumnjičenoga preuzima pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu bit će podnesena i kaznena prijava.

– Postavljen sam za branitelja po službenoj dužnosti optuženome. Isti nije iznosio obranu, branili smo se šutnjom u ovoj fazi postupka. On je stabilno, iako promjenjivo stabilno. Možda postaje svjestan svojih djela, ali o tome ne mogu više reći. Poučen je o pravima. Kad vidimo spis u cijelosti formirat ćemo obranu, kazao je odvjetnik Marko Ivica, kako javlja HRT. Dodao je kako se čeka se podizanje optužnice, zatim odluka o istražnom zatvoru.

Optuženi će biti proveden u Remetinec, a odvjetnik ne očekuje da će danas biti ispitan u Državnom odvjetništvu.

“Ja postupam profesionalno, prihvatio sam se ovoga, a sud će donijeti pravednu odluku”, zaključio je.

S obzirom na to da je obitelj majke ubijene djece iz Neuma, ondje će sutra biti dan žalosti. Obitelj je zamolila predstavnike medija da se suzdrže od izvještavanja, posebice od fotografiranja tijekom pogreba – koji će se održati ovaj tjedan.

Apelu obitelji se pridružio i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je pozvao medije da ne objavljuju detalje pogreba.

– Budući da smo u kontaktu s majkom i širom obitelji, ovim putem bi zamolili medije da se detalji pogreba koji će biti ovaj tjedan ne objavljuju u medijima. Obitelj moli da to bude u krugu obitelji i da se ne izvještava o mjestu i vremenu pogreba. Mi smo u gradu Zagrebu u komunikaciji i osigurali smo sve što smo mogli, ponudili smo različite vrste pomoći. Postoje timovi za psihološku podršku koji su u školi i vrtiću, vezano za pomoć osoblju da se nosi s ovim groznim događajem, kao i podršku djeci i roditeljima iz tih vrtića. I tu bih stao, završio je gradonačelnik.