ISPISALA POVIJEST: Veliki uspjeh Donne Vekić – ušla u polufinale Wimbledona!

Donna Vekić ispisala je povijest hrvatskog ženskog tenisa nakon što je danas u Wimbledonu svladala Lulu Sun za polufinale tog turnira, kao i njezin prvi Grand Slam polufinale.

Donna je time postala tek treća Hrvatica koja je izborila ulazak u četiri najbolje na Grand Slamu, a prva nakon sedam godina, javlja HRT. To je dosad od hrvatskih tenisačica uspjelo jedino Ivi Majoli 1997., kada je osvojila Roland Garros te Mirjani Lučić-Baroni koja je 1999. i 2017. ostvarila polufinala na Wimbledonu i Australian Openu.

– Sun me gurnula do samih granica mojih mogućnosti. Imala sam osjećaj da umirem u prva dva seta, ali sam si stalno ponavljala da se nastavim boriti i kako će moja prilika doći, rekla je vidno emotivna Vekić nakon plasmana u polufinale.

Donna je suznih očiju odgovorila na pitanje o tome kakav je osjećaj biti polufinalist na Grand Slamu nakon ozljeda koje je pretrpjela zadnjih godina:

– Imam puno ljudi u loži koji su sa mnom i bez njih ne bi bila ovdje, odgovorila je Vekić sugerirajući na svoju trenersku ekipu i obitelj.Zanimljivo je da je Donna peta tenisačica u poretku onih kojima je trebalo najduže da dođu u polufinale Grand Slama nakon prvog ulaska u ždrijeb nekog od njih – 43 puta Vekić je bila u ždrijebu nekog od četiri velika teniska turnira do njenog nastupa na ovogodišnjem Wimbledonu.

Rekorder po tom pitanju je Barbora Strycova, koja je nakon 53 plasmana u glavni ždrijeb Slamova ušla u svoj prvi polufinale.