IPAK U ISTRAŽNOM ZATVORU: Napadače na Srbe u Uzdolju sudac vratio iza rešetaka

Odluka suca istrage na šibenskom sudu je preinačena i sedmorica osumnjičenih za napad u kafiću u Uzdolju vraćeni su u istražni zatvor.

“Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca”, potvrdio je Dnevnik.hr-u glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Podsećamo, osumnjičeni su da su napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. kolovoza. Sud ih je krajem listopada pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

U selu Uzdolje kod Knina 21. kolovoza oni su maskirani upali u kafić i divljali. U kafiću je tada bilo 15 do 20 ljudi. Smetalo im je što se u gledala utakmica Crvene Zvezde.

Među ozlijeđenima je tada bio i 17-godišnjak. Među gostima su se u to vrijeme nalazile i žene i djeca koji su prevezeni u bolnicu Hrvatski u Kninu. Hospitalizirano je ukupno pet osoba.

“Letjele su čaše, boce, stolovi i stolci, tegle s cvijećem. U tom kaosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Liječenici su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka”, kazao je nakon napada Milan Đurđević, načelnik općine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje.

Komentiraj