IPAK SE KOSI: Radnici Zrinjevca na temperaturama i +37 C uređuju Zagreb

Nepokošene javne zelene površine u gradu Zagrebu trn su u oku brojnih građana zbog čega negoduju. Većinu ove godine javne površine obrasle su travom, a iz Grada su objašnjavali kako radnici Zrinjevca ne mogu na teren zbog kišne sezone, a potom zbog sanacije šteta od nevremena.

No, sada je Grad Zagreb na svojoj Facebook stranici objavio kako se grad ipak uređuje.

“Zagreb, subota popodne, radnici Zrinjevca na poslu, +34 C u hladu, stvarni osjećaj je +37 C.

Prve dvije godine ove gradske uprave košnja je prošla uredno bez ikakvih problema. Neusporedivo je to s vremenskim uvjetima u proljeće i ljeto ove godine. Uz to, krajem srpnja je Zagreb pogodila najveća oluja unazad 160 godina od kad se provode mjerenja te je početkom kolovoza prijetila i poplava. Istu večer nakon srpanjskih oluja zajedničkim djelovanjem svih gradskih službi – Zagrebačkog holdinga, ZET-a i vatrogasaca – sve glavne ulice su bile raščićene i već ujutro je grad uredno funkcionirao. Velika je to zasluga naših radnika. Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinana od strane Zrinjevca je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje.

Vrijedni radnici Zrinjevca i ostalih gradskih službi rade i u najtežim uvjetima kako bi se tijekom rujna sve vratilo u normalu. Jasno je da su zbog klimatskih promjena tradicionalni ciklusi košnje postali nedovoljni i iako se broj operativnih radnika nije smanjivao proteklih godina taj broj ne odgovara potrebama u ovakvim izvanrednim uvjetima. Zbog toga će Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove.

Oni koji tome žele doprinijeti su dobrodošli. Natječaji za posao dostupni su na stranicama Zagrebačkog holdinga.