IPAK OTVORIO TERETANU: Klariću stigla policija, ali ne na vježbanje

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, otvorio je jutros svoju teretanu, a među prvim posjetiteljima bili su mu policajci.

Policajci su legitimirali ljude koji su se zatekli u otvorenoj teretani, a Klarića su odveli, javlja Index.

Oglasila se njegova kćer.

“Rekli su nam da smo dobili kaznu, ali da možemo ostati otvoreni danas. Ne znamo ništa o visini kazne, vidjet ćemo. Vidjet ćemo sve kad se vrati iz potsaje. Imam manje informacija nego vi, zapravo. Malo sam iznenađenja što ima više policijskih auta nego vježbača u tereni. Eto, očito smo opasni”, rekla je kćer vlasnika teretane Duga Klarić.

Kako kažu u toj teretani, odlučili su otvoriti sukladno mjerama koje su bile na snazi prije zabrane Stožera. Tada su, naime, u svoje dvije dvorane za vježbanje u jednom terminu primali ukupno 12 vježbača, kako bi se osigurao dovoljan razmak između njih.

“Sad čekamo Capaka ili Božinovića. Možda čak i Plenkija”, rekao je Klarić jutros prenoseći uživo sve što se zbiva na ulazu u svoju teretanu, piše Dnevnik.hr.

PU zagrebačka oglasila se priopćenjem:

Danas, 1. veljače 2021. godine oko 7.45 sati u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečen je 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj