INTERVJU ZA “DNEVNI AVAZ”: Karamarko ne isključuje ni tužbu protiv kreatora afere protiv njega

tomislav karamarko

U broju Dnevnog avaza koji izlazi u petak bit će objavljen intervju s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i vođom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom “Dnevnog avaza” Farukom Velom, Karamarko otvoreno govori o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegovog sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću, odsustvu podrške MOST-a.

“Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj”, rekao je Karamarko.

Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu “The New York Timesa”.

Karamarko se osvrće i na napade na biskupa Franju Komaricu i izjave Milorada Dodika, ali i komentira optužbe za ustaštvo, te kako će Hrvatska pomoći BiH na putu ka EU.

“Posebno zabrinjava činjenica što u Republici Srpskoj i danas odbijaju priznati genocid koji je počinjen u Srebrenici, što odbijaju prihvatiti odgovornost za ratne zločine. To je trajna prepreka stabilnosti BiH”, rekao je, između ostalog, Karamarko u intervjuu za “Avaz“.