INTERVJU: IGOR BIŠĆAN Bio bih sretan da se Oršić vrati u Dinamo

Igor Bišćan Dinamo je preuzeo 6. travnja, a potom je na Poljudu kod najvećeg rivala Hajduka 24 dana kasnije s Modrima osvojio naslov prvaka, 24. klupski u povijesti. Šefa struke Dinama ugostili smo u Intervjuu tjedna Media servisa.

Razgovarao: Tomislav Pašiček

“Prekratko sam ovdje da bi si pripisivao sve zasluge za ovaj uspjeh. Nije to onakav osjećaj kakav bi bio da sam ovdje od prve utakmice. Drago mi je kad vidim sreću na licima mojih igrača, a posebno navijača”, rekao je trener Dinama na početku razgovora.

A baš ti navijači dočekali su ga kao spasitelja. Obožavaju ga, ali u budućnosti očekuju velike rezultate s Dinamom.

“Rezultat i igra moje momčadi će diktirati sve i svega sam toga svjestan. To će uvjetovati kako će me percipirati ljudi i navijači, a ako će biti loše onda će kritike biti velike. Kad si u Dinamu onda se moraš znati nositi s tim”, kazao je Bišćan.

Uskoro važne karike Dinamove momčadi golman Dominik Livaković i napadač Bruno Petković ulaze u posljednju godinu ugovora i navijači s pravom strepe hoće li modri ostati bez svojih zvijezda u ljetnom prijelaznom roku.

“Ako dođu ponude koje su dobre za klub i igrače onda najčešće dolazi i do odlazaka. Tako je bilo uvijek i tako je i sada. Ja kao trener želim da u novu sezonu krenem sa što je moguće boljom momčadi ali realnost je takva kakva je”.

Evidentno je da Dinamu nedostaje golgeter. U medijima se puno priča o mogućim dolascima Frigana iz Rijeke, Miereza iz Osijeka pa čak i o Slovencu Žanu Vipotniku i Roku Šimiću.

“To su igrači koji imaju kvalitetu i razmišljamo o svakom koji naznači takvu kvalitetu da bi mogao igrati u Dinamu. U ovom trenutku se čini da nam nedostaje netko tko će biti efikasan i zabijati dovoljnu količinu golova”, priznao je Igor Bišćan.

Igor Bišćan s novinarom Tomislavom Pašičekom

A golove je između ostalog isporučivao sjani hrvatski reprezentativac Mislav Oršić koji je prodan u engleski Southampton i tamo uopće ne igra. Bi li ga Bišćan volio imati u Maksimiru?

“Svi koji bi kvalitetom i karakterom mogli moju momčad činiti boljom ja sam za to, a Mislav je po tom pitanju sigurno taj. Bio bih više nego sretan da se ponovno vrati u naš klub”, potvrdio je trener Dinama.

Oko tog transfera, ali i oko svega drugog po pitanju odlazaka ili dolazaka Bišćan svakodnevno razgovara s Darijem Šimićem, velikim prijateljem iz igračkih dana, a sada sportskim direktorom kluba.

“Da li mu vjerujem? Ne bi radili zajedno ovako ozbiljan posao da ne vjerujemo jedan drugome. Maksimalno ozbiljno shvaćamo pozicije u kojima se nalazimo i sve što radimo, radimo s ciljem i u interesu Dinama te da on u budućnosti bude sve bolji”.

A prije devet godina upravo je sa Šimićem te Šokotom i Marićem Igor Bišćan krenuo u ofenzivu protiv Zdravka Mamića. Bila je to inicijativa “Zajedno za Dinamo”.

“Nismo mi tada imali cilj bilo koga rušiti. Željeli smo ukazati da neke stvari nisu dobre i da nešto treba mijenjati po pitanju vođenja kluba. Sigurno da svi koji su radili u Dinamu imaju svojih zasluga i odgovorni su za sve ono što je bilo dobro ili nije bilo dobro dok je obavljao svoj posao tako i gospodin Mamić i po tome ga treba ocjenjivati”, tvrdi Bišćan.

Hajduk i dalje vidi kao najvećeg konkurenta za naslov u idućoj sezoni.

“Očekujem jako motivirani Hajduk. Svaka nova sezona u kojoj ne osvoje naslov dodatno utječe na njihovu motivaciju i to je jako dobro za naš nogomet da imamo takvog konkurenta u Hajduku”, rekao je Igor Bišćan.

Vjeruje li da će se dok je on u klubu konačno sagraditi novi Dinamov stadion?

“Ne vjerujem. Ako ćemo uzeti neki prosjek koliko se treneri zadržavaju na klupi Dinama onda bi bilo presamouvjereno s moje strane da će se to dogoditi”, rekao je Bišćan.

Mladu je reprezentaciju ostavio zbog Dinama. Bi li Dinamo ostavio zbog Vatrenih kada jednoga dana odstupi Zlatko Dalić?

“Malo bi trenera na svijetu da bude u prilici preuzeti hrvatsku reprezentaciju to odbilo”, zaključio je Igor Bišćan.