INTERNET VODIČ: Kako ministarstvo zdravlja uči migrante seksu bez nasilja

tijelo žene, žena, tijelo

Specijalna internetska stranica pokrenuta je u Njemačkoj koja je namijenjena za edukaciju migranata o europskim seksualnim vrijednostima i reproduktivnom zdravlju.

Stranica u prijevodu nosi naslov: “Zanzu: Moje tijelo u slikama i riječima”, a pokrenulo ju je njemačko ministarstvo zdravlja.

Do njezinog pokretanja došlo je među ostalim i zbog toga što su se dogodila mnoga nepoćudna ponašanja prema ženama izbjeglica i migranata, pa i veći broj silovanja.

Novi portal moguće je pratiti na 12 jezika, a kako javljaju njemački mediji, specijalno je kreiran da bi “migrantima koji su odnedavno u Njemačkoj pružio priliku da se informiraju o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.”

Mnogo je toga moguće naći na portalu, od savjeta koji su vezani uz higijenu seksualnih organa pa do savjeta o kontracepciji s animacijom kako pravilno navući prezervativ.

Portal uči i sve o seksualnim položajima, a ministarstvo kaže da je silovanje zločin, a masturbacija i pornografija nisu štetni.

Spominje se i oralni seks i navodi da u njemu mogu uživati i muškarci i žene. Zabranjeno je tući partnera, držati ga zatočenog ili mu prijetiti, također stoji na stranici, koju pobliže možet vidjeti ovdje.