VIDEO: INCIDENT U SABORU – Krstičević izgubio živce i bacao avione koje je dobio na poklon

Podijelite članak

Na aktualnom prijepodnevu dogodio se incident kojeg je izazvao ministar Damir Krstičević, nakon što mu je SDP-ov Franko Vidović donio dvije igračke – makete dva zrakoplova.

Vidović je premijeru Plenkoviću postavio pitanje u svezi propalog posla oko borbenih zrakoplova F-16 Barak.

“Dvije godine ste izgubili u trakavici nazvanoj nabava aviona. 2017. ste konstatirali da MiG-ovi mogu letjeti do 2024. Osim što se Hrvatsku izložili međunarodnom skandalu, s propašću natječaja ugrozili ste borbenu sposobnost Hrvatske vojske. I predsjednica kaže da lete samo 3 MiG-a. Da li zaista mislite krenuti u novi natječaj bez da se zatražite političku odgovornost potpredsjednika vlade Krstičevića”, rekao je Vidović.

“U jednom trenutku sam pomislio da će proći aktualac, a da neće biti pitanje o avionima. Nije istina da će ovo ugroziti nacionalnu sigurnost, to je neistina”, odgovorio je Plenković.

Budući Vidović nije bio zadovoljan odgovorom, rekao je: “Možete preko javne nabave nabaviti ovakve avione kakve je nabavio moj kolega Maras… To košta oko 150 kuna, ja ću to sad vama uručiti bez da izazovete ikakav skandal, bez da morate pokazati ikakvu odgovornost”, rekao je Vidović, došao do Krstičevića kako bi mu dao avione.

Ali, Krstičević je reagirao bijesno, neprimjereno, iščupao mu igračke iz ruke te ih bacio na pod, uz povik: “Goni se!”

Neugodnu situaciju smirivao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji je ponavljao: “Ministre, ministre, smirite se…!”

Nakon svega, nešto smireniji, Krstičević je pokušao opravdati svoje ponašanje:

“Ja sam ratni general, sad sam ministar obrane. Ja i MORH smo učinili sve da konačno hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. Nakon toga svega dođe ti netko da ti se izrugiva. Dođe ti netko bez ikakvog poštivanja. Jel to trebalo se dogoditi. Morate razumjeti, ja sam ratnik. U ovom procesu Hrvatska je sve učinila… Jasno je da neki ne žele uspjeh ovog projekta jer ovime jača hrvatska vojska i Hrvatska. Vidite šta se sve radi, vidite koja se kampanja vodi. Nije legitimno da mi donosi makete. To je poniženje. Ja sam ratnik. Tako se to ne radi vojniku. Jesam ja trebao donijeti SDP-u MiG-a 21”.

Komentiraj