INCIDENT U KNINU: Skejo i 20-ak istomišljenika izvikivali svoje pozdrave

Svečana proslava Oluje ni ove godine nije prošla bez incidenta. 

Naime, kako javlja HRT, u Kninu se ponovno pojavio Marko Skejo s dvadesetak pristaša.

Došli su do spomenika Oluji i izvikivali ustaški pozdrav, a dio ljudi im je pljeskao.

Kao i prijašnjih godina njihovu aktivnost zabilježila je policija.

Nakon svega, kako javlja policija, protiv 15 osoba podnesen je prijedlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. kolovoza 2022. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je šibensko-kninska policija.

Premda policija u priopćenju ne navodi izričito o kakvim se uzvicima radi, kamere su zabilježile uzvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.