INCIDENT U KBC SESTRE MILOSRDNICE: Srušilo se 10 metara stropa, srećom ne u dječjim sobama

Dio stropa na pedijatriji KBC Sestre milosrdnice urušio se u srijedu navečer, ali nitko nije ozlijeđen.

Radi se o gipsanom dijelu stropa koji se urušio u dužini od desetak metara u hodniku, a srećom ne u dječjim sobama.

Zgrada nije nastradala u potresu, a ovaj dio bolnice obnovljen je nakon požara 2004. godine, javlja Media servis.

O svemu se se oglasili i iz bolnice:

“15. veljače u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice.

Dežurno tehničko osoblje KBC-a odmah je pristupilo pregledu te je utvrđeno da je došlo do popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala. Odmah je uklonjen dio ploča spuštenog stropa te se izvršilo podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza.

U tijeku je uklanjanje spuštenog stropa cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju nakon čega će se pristupiti djelomičnoj zamjeni, ojačanju i pričvršćenju energetskog kanala. Napravit će se i pregled energetskih kanala cijele etaže kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinike.

Važno je naglasiti da nakon pojave ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju nema ozlijeđenih pacijenata niti zdravstvenih djelatnika Klinike te da je isti uzrokovao isključivo materijalnu štetu koja će se sanirati u roku 48 sati. Klinika za pedijatriju reorganizirat će svoj rad u periodu sanacije štete”.