INCIDENT U HRVATSKOJ VOJSCI: Pijani vojnici, njih 9, udaljeno s dužnosti

Novi incident u redovima Hrvatske vojske – devetorica vojnika udaljena su s dužnosti, jer su bili pijani – i to dok su bili na dežurstvu u vojarni u Divuljama.

Ondje su poslani kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara u Dalmaciji. Incident od prije nekoliko tjedana o kojem nitko nije izvijestio javnost, Ministarstvo obrane potvrdilo je na upit Dnevnika Nove TV.

Iz Slavonije su u Dalmaciju stigli spremni i utrenirani – kao pojačanje vatrogascima u gašenju požara! Hrvatski vojnici, inače, pripadnici gardijsko – oklopno mehanizirane brigade bili su smješteni u vojarni u Divuljama.  Krajem srpnja, njih 20-ak, opustilo se i popilo.  U večernjim satima u nadzor im je upala vojna policija i pali su na alkotestu!

“Kod 9 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga  utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu čime su isti počinili povredu vojne stege. Spomenuti pripadnici, udaljeni su s dužnosti.  O predmetnom događaju, sukladno standardnoj proceduri, izvješteni su svi koji se nalaze u crti zapovijedanja”, priopćeno je iz Ministarstva obrane za Dnevnik Nove TV.

Utvrđeno je da je prekršena vojna stega! Zbog pijanstva su prijavljeni i vojnostegovnom sudu. Propusti su ozbiljni, jer alkohol nije dozvoljen.

Komentiraj