INCIDENT S TRANSPARENTOM: Evo što kaže vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić se danas osvrnuo i na, kako kaže, pokušaj stavljanja u drugi plan tisuća sudionika Svečanog mimohoda od kojih su neki prevalili stotine kilometara kako bi na najvećoj smotri tradicijske kulture predstavili svoje običaje i svoj zavičaj.

„Zbog nečijeg najnižeg političkog poriva sav njihov trud je trebao pasti u vodu, oni nisu trebali biti u središtu pažnje, u središtu pažnje je jučer trebala biti politička poruka. Svjedočili smo pokušaju iskorištavanja preko 70 kulturno-umjetničkih društava, pokušaju iskorištavanja Vinkovačkih jeseni koje generacije Vinkovčana grade i razvijaju gotovo šest desetljeća.

Takav način jeftinog populizma i osobne promocije u političke svrhe ne mogu i ne želim prihvatiti i poručujem onima koji su pokušali ocrniti sve ono lijepo i dobro što se događalo u posljednjih deset dana, da su Vinkovačke jeseni uspjele kao nikada do sada, da su snažnije i jače od svih političkih brendova, pogotovo od ovakvih pokušaja Živog zida i njima sličnih. Sljedeće godine ulazimo u period četvorih izbora i što možemo očekivati? Da na 59. Vinkovačkim jesenima gledamo političke plakate na mimohodu. To ne dolazi u obzir, to neće proći, to ne prihvaćaju ni građani“, poručio je vinkovački gradonačelnik.

Dodao je i kako “isti ti koji su planirali iskoristiti Vinkovačke jeseni, tu ne staju. Njihova glupost ide i korak dalje pa za svoju samopromociju koriste ljude koji su danas u teškoj situaciji. Snimaju se pokraj usmrćenih životinja i galame o nečemu o čemu pojma nemaju, isključivo s ciljem stvaranja kaosa i dolijevanja ulja na vatru, a istovremeno nisu sposobni poduzeti ništa, riješiti ni i najmanji problem.”

„Eutanazirajte HDZ – poruka je Živog zida, onih koji su dok je isti taj HDZ vodio zemlju kroz pandemiju i energetsku krizu čineći sve kako bi građani što bezbolnije prošli kroz to razdoblje, mirno promatrali sa strane i uredno u džep svaki mjesec spremali plaću iz Bruxellesa kojeg tako često pljuju i međusobno se borili za što bolje startne pozicije u svojojstranci. Da nije žalosno bilo bi smiješno“, zaključio je Bosančić.

 

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!