INCIDENT HAJDUKOVCA U DRESU ORIOLIKA: Jakirović čestitao treneru koji ga je zamijenio

U osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa Dinamo je s 8:0 pobijedio Oriolik, a trener Sergej Jakirović bio je zadovoljan učinkom “šarene” momčadi.

– Momci su sve profesionalno odradili, maksimalno se trudili i probali se nametnuti. Bila je želja da pokušamo maksimalno stvoriti šansi, da stavimo Oriolik pod pritisak kako bi što prije otključali mrežu. Kad smo to napravili, sve je ostalo bilo lako, rekao je Jakirović.

Oriolik je bilo prvo u nizu od četiri gostovanja, slijede Varaždin, Viktoria Plzen i Rijeka.

– Svaka je utakmica teška, idemo utakmicu po utakmicu. Vidimo da su se četiri momčadi odvojile. Napravit ćemo sve da se što bolje pripremimo i pokušamo pobijediti u Varaždinu.

Prokomentirao je tenzije na početku utakmice, a posebno ih je inicirao Branimir Kokotović, kojega je trener Oriolika zamijenio u 23. minuti.

– Nije mi jasno zašto je došlo do tenzija koje je inicirao igrač s brojem osam, ne znam što mu je to trebalo, bili smo normalni i korektni. Meni je jasno da se igrači bore za sebe i klub, ali sve ima svoje granice. Jako sam ljut zbog toga, prije dva i pol tjedna smo tu proslavili stogodišnjicu. Nema veze, doći ćemo opet, ali moraju postojati neka pravila ponašanja. Čestitam treneru koji je napravio najbolju moguću stvar izvadivši igrača koji je radio cirkus po terenu, zaključio je Jakirović.

Zanimljivo da su svi igrači Oriolika navijači Dinama osim Branimira Kokotovića i Stjepana Stubičana koji su za Hajduk. Valjda je i to bio razlog za nervozu.

Govoreći o Kokotoviću, njegov kolega Morber je za 24sata rekao: ”On je inače malo živčaniji pa ga je trener izvadio da ga sačuvamo za sljedeću utakmicu. On i Stubičan su hajdukovci, a mi ostali dinamovci. Ja sam već igrao protiv Dinama, ali ovo je prva službena. Dogovorio sam sa Sosom da razmijenim dres, pa sam ga dao nećakinji”.