INA PRIOPĆILA: Damir Škugor imao ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura

O aferi koja potresa Hrvatsku oglasila se i INA. Poručila je kako Uprava i Nadzorni odbor INA-e nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage te da je Damir Škugor imao ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura.

Priopćenje kompanije prenosimo u cijelosti.

“Uprava i Nadzorni odbor Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage. Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave Ine, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage.

INA će pokrenuti postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, revidirati sve postojeće ugovore o prodaji plina i pokrenuti sve moguće pravne radnje. U narednim danima održat će se izvanredne sjednice Uprave i Nadzornog odbora Ine. U Ini već traje detaljna istraga ovog slučaja, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole. Opskrba tržišta plinom nije ni na koji način ugrožena”, stoji u priopćenju.