IMOVINA TEŠKA 215 MILIJUNA: Tko će dobiti ostavštinu Gine Lollobrigide – sin ili bivši suprug?

Još nije objelodanjeno kome je Gina Lollobrigida, 95-godšnja talijanska i svjetska diva ostavila imovinu vrijednu 215 milijuna dolara.

Piše: Armando Čermjul

Gina Lollobrogida, popularna Lollo, talijanska i svjetska filmska diva 16. siječnja umrla je u 95. godini života, a 19. tog mjeseca sahranjena je u Rimu. Na pogrebu su, uz ostale, bili nazočni 66-godišnji sin Andrea Milko Skofić jr, glumac i njegov sin Milko Dimitrije koji je rođen u braku s novinarkom Marijom Grazijom Fantasijom, bivši suprug 61-godišnji Španjolac Francisco Javier Rigauu i glumičin skrbnik Andrea Piazzola.

Prema pisanju talijanskih medija sada su sve oči uprte tko će naslijediti imovinu slavne glumicu koja vrijedi 215 milijuna dolara, a  u nju su uključeni vila, stanovi, slike i nakit. Sin pokojne Gine Andrea s kojim majka nije razgovarla više godina zbog toga jer je optuživao skrbnika Piazzola da je nepotrebno rasprodao dio imovine, a ona je uporno tvrdila da to nije istina.

Međutim, španjolski poduzetnik Francisco Javier Rigauu, bviši suprug, kojega je u Rim pozvao Lollin sin Andrea, također očekuje dio ostavštine. Ali oni koji su upoznati s “aferom Gina-Jevier vjeruju da će Rigauu ostati kratkih rukava. Naime, u dugoj aferi Gina Lolobrigioda je 2003 godine izjavila da se nije udala za Rigauu, a on je dakako tvrdio suprotno – da su supružnici.

Stoga je glumica tužila sudu svog bvišeg dečka, kako je nazvala Španjolca, da ju je oženio “zbog mog znanja i pristanka, kako  bi naslijedio moju imovinu nakon moje smrti”. Sud je 2017. godine donio presudu kojojomn se Francisco Javier Rigauu oslobađa, što je strašno pogodilo Lollobrigidu. Međutim, njezini odvjetnici su zatražili da se raskine taj brak i to je učinila Sveta stolica 2019. godine.

I nakon smrti dogodio se nesvakidašnji slučaj; sin slavne glumice pozvao je Rigauu da dođe u bolnicu i oporosti se od njegove majke, ali kardiolog Francesco Ruggiero, koji je liječio Lollo, tvrdi da je bivši suprug stigao kad je ona već bila mrtva.

Dok ovo javljam još uvijek nije objelodanjeno kome je Gina Lollobrigida ostavila imovinu vrijednu 215 milijuna eura… Zna se, a to su u više navrata objavili mediji, da je slavna glumica izjavila da ne želi da njezinu sinu ne pripade ništa jer nije brinuo o njoj. No, Skofić zna da ga po zakonu pripada 50 posto od sveukupne imovine.

Nakon sprovoda Milko Skofić jr dao je izjavu za televizijsku emisiju Storie Italiane na državnj RAI1: “Uvijek postoji žaljenje, nešto što je rečeno. Ošamućen sam. S jedne strane lik koji odlazi, mit. S druge strane, moja majka. Kao da vidim nešto… Postoji toliko mnogo stvari koje nikada neću izbrisati. Kad bih putovao na daleka mjesta zbog posla, pogledao bih mjesto i rekao:’Moja majka bi ovo fotografirala’. Često mislim na svog oca, postoje prilike kada kažem ‘volio bih da je sa mnom’ i da će biti isto.”