IMA NOVCA ZA SPORTAŠE: Iznosi veći za 100 posto – Vlada osigurala 12 milijuna

janica kostelić

Vlada je prihvatila i nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji.

Ministar finacija Zdravko Marić.”Mi činimo prvi pravni preduvjet približavanja RH euro području i monetarnoj uniji”, rekao je Marić.

Donijela je Vlada prijedlog uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća. Kako je pojasnila državna tajnica za sport Janica Kostelić, iznosi nagrada povećavaju se za 100 posto, a nagrade će biti iste za sportaše koji se bave ekipnim sportom kao i za one u individualnim sportovima. U proračunu je za tu svrhu osigurano 12 milijuna kuna.

Na početku sjednice premijer Plenković osvrnuo se na posjet slovenskog kolege Mire Cerara Zagrebu i njihovom razgovoru o graničnom sporu. Ponovio je da je arbitražni proces bio kontaminiran te da odluku arbitražnog suda Hrvatska ne priznaje. ‘Očekujem da se Slovenija suzdrži od jednostranih poteza, mi takve poteze nećemo poduzimati, no znat ćemo i znamo poštovati sve što je naše” poručio je premijer.

“Mi želimo sa Slovenijom riješiti ovo otvoreno pitanje, želimo ga riješiti dijalogom, u eruopskom duhi i na način da i jedna i druga strana s konačnim rješenjem pitanja granice budu zadovoljne”, rekao je Plenković.

Izvjestio je i da je s ministricom Divjak održao konstituirajuću sjednicu novoga posebnoga stručnoga povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja na kojem je dogovoreno da se u sljedećih nekoliko dana ažurira akcijski plan i da ga se potom stavi u javno savjetovanje.

“Mislim da će to biti od danas najkasnije do 10. ili 11. siječnja. Da istoga dana kada bude iduća sjednica, a to će biti vjerojatno 11. siječnja ujutro, da objavimo novi natječaj za izbor ekspertne radne skupine”, izvjestio je premijer.

Komentiraj