IMA LI NEZAKONITOSTI: Županijski sud o Bandićevoj “aferi štandovi” – sjednica odgođena

Milan Bandić

Dok MiIan Bandić obilazi Hrvatsku u sklopu predizborne kampanje Županijski sud u Zagrebu jutros će ponovo odlučivati o osnovanosti ranije odbačene optužnice kojom ga Uskok tereti zbog pogodovanja udruzi “U ime obitelji”.

Prvu optužnicu za tzv. aferu štandovi optužno vijeće odbacilo je u srpnju prošle godine zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela, prenosi Media servis.

No, Vrhovni je sud u svibnju prihvatio Uskokovu žalbu i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

Vrhovni sud zaključio je da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

U međuvremenu vijest da je odgođena sjednica optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda na kojoj se ponovo trebalo odlučivati o osnovanosti ranije odbačene optužnice protiv Milana Bandića.

Ročište je odgođeno jer jednom od okrivljenika nije uručen poziv, rekla je Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Ročište će se održati 05.10.

Uskok Bandića u “aferi štandovi” tereti da je udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.