IMA LI MJESTA U REMETINCU: Za 42 navijača Hajduka određen istražni zatvor

Nakon napada navijača Hajduka na policiju hićene su 42 osobe, a istražni zatvor je određen za sve osumnjičenike, njih 42, zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Budući su naši zatvori tijesni, postavilo se odmah pitanje – ima li u Remetincu mjesta za sve uhićene?

Iz ministarstva ističu da, ukoliko sud odredi istražni zatvor sukladno prijedlogu nadležnog državnog odvjetništva, u zatvorskom sustavu postoje kapaciteti za njihov smještaj.

“U odnosu na osobe lišene slobode u statusu istražnih zatvorenika, njihov prijam, smještaj i premještaji regulirani su Pravilnikom o kućnom redu za izdržavanje istražnog zatvora. U skladu s tim Pravilnikom zatvorenika se može premjestiti u drugo kazneno tijelo iz sigurnosnih ili organizacijskih razloga, uz odobrenje nadležnog suda.

Napominjemo kako godišnje kroz zatvorski sustav Republike Hrvatske prođe preko 11 tisuća zatvorenika različitih formalno-pravnih statusa. Zahvaljujući profesionalnom i odgovornom radu službenika zatvorskog sustava, osiguran je redoviti rad svih tijela i smještaj zatvorenika.

U odnosu na smještaj konkretnih zatvorenika, podsjećamo da su sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora informacije o zatvorenicima službene i profesionalna tajna, a u odnosu na te informacije nije moguće ostvariti pravo na pristup informacijama”, odgovorili su za N1 iz Ministarstva uprave i pravosuđa.