IGRA LI SE ISPOD STOLA: Za proračun Zagreba nedostaju tri ruke – Mikulić tvrdi da će proći

 

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Burno je u Gradskoj skupštini. Iako predsjednik Skupštine Andrija Mikulić tvrdi da će proračun biti usvojen, oporba nije tako sigurna – tvrde fale tri ruke i proračun neće proći, osim ako nije riječ o igrama ispod stola.

Piše: Kristina Bubnjević (Media servis)

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, HDZ-ovac Andrija Mikulić uvjeren je da će u četvrtak biti usvojen gradski proračun. Svoje uvjerenje, tvrdi, temelji na optimizmu i kvaliteti proračuna.

“Ovdje se radi o interesu Zagrepčanki i Zagrepčana, naših sugrađana, ovdje se ne radi o interesu pojedinaca. Ovdje se radi o tome da je veći interes da se projekti koji su krenuli, dalje nastave odvijati nego da ih blokiramo. Logično je da opozicija želi nove izbore i ima pravo se ljutiti i još će se dugo vremena ljutiti. Radije ćemo napraviti dva nova vrtića nego ići u nove izbore. Ali ću vam i to reći – ako dođe do toga da se ide u nove izbore za Skupštinu Grada Zagreba, Hrvatska demokratska zajednica nikad spremnija za te izbore”, ispričao je Mikulić.

Ruku za proračun, ističe Mikulić, ne fali. “Ja vam nisam Nostradamus i ne mogu proricati budućnost tko će dići ruku. Ja vjerujem da će prevladati razum i da će se proračun usvojiti. Uvjeren sam u to. Optimist, vječiti optimist, inače ne bih radio ovaj posao”, istaknuo je Mikulić.

Stav Neovisnih za Hrvatsku je nepromijenjen i proračun neće podržati, potvrdio je za Media servis Zlatko Hasanbegović. Za proračun su 23 ruke, 23 su oporbene, što znači da fale tri ruke koje bi se mogle pronaći u zastupnicima HSLS-a ili onih neovisnih, komentirala je čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

“Krivu osobu pitate. Ja sam bila u stranci u kojoj je predsjednik rekao 43 tisuće puta da HNS neće ići s HDZ-om pa je otišao”, rekla je Mrak-Taritaš.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras očekuje da proračun neće biti usvojen, a da se 28 zastupnika, koji nisu davali podršku proračunu i nisu podnijeli niti jedan amandman, nemaju razloga predomisliti – osim, nastavlja, ako se ne radi o igrama ispod stola.

“Zagrepčani i Zagrepčanke i grad Zagreb, što se tiče zagrebačkog proračuna, moraju biti na prvom mjestu, ali oni to u ovom trenutku nisu. Treba im dati mogućnost da se na izborima za Gradsku skupštinu očituju što o tome misle. Svatko od ovih zastupnika koji promijeni mišljenje nosit će stigmu da ga je HDZ i aktualna gradska vlast kupila zbog toga što se to nije napravilo na transparentan način i što se to nije znalo do zadnje stotinke”, objasnio je Maras.

Petnaestak amandmana na proračun napisala je Mrak-Taritaš, ali je brzo odustala. “Tim amandmanima, kao prvo, ne možete popraviti proračun, a kao drugo, dovedete se u situaciju da on kaže – pa nije problem, što je problem, ja ću to usvojiti i neću napraviti. To je već viđeno, to je već viđeno u Gradu Zagrebu da gradonačelnik usvoji i onda na kraju godine realizacija je nula”, izjavila je Mrak-Taritaš.

No, Mikulić smatra da amandmana nije bilo iz drugog razloga. “Možda ljudi nisu dali amandmane iz razloga što su zadovoljni kako proračun izgleda. To ćete morati pitati njih”, zaključio je Mikulić.

A u četvrtak, ako proračun prođe, saznat ćemo čije su se ruke igrale ispod stola.

Komentiraj