“IGRA” I DALJE TRAJE: Iz Mosta traže nastavak zasjedanja Sabora – nezadovoljni su odgovorom Reinera

božo petrov

Od predsjednika Sabora, Željka Reinera, Most traži da sazove nastavak redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora do 15. srpnja, kad stupa na snagu odluka o njegovom raspuštanju.

Osim izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, “kojim se smanjuju financijska izdvajanja za političke stranke”, Most navodi kako ima još pedesetak točaka koje bi zastupnici trebali raspraviti.

Navode i da “nesazivanjem nastavka sjednice onemogućuje se zastupnike da kvalitetno obavljaju posao za koji su od građana izabrani i vrlo dobro plaćeni.”

Za nenastavak zasjedanja optužuju i HDZ i SDP, navodeći kako se iz izjava “mogla naslutiti namjera HDZ-a da Hrvatski sabor ne nastavi sa zasjedanjem do izbora novog saziva”.

Kažu i kako se s tim “očigledno složio SDP i Zoran Milanović izjavom kako Sabor do 15. srpnja neće raditi ‘ništa kao i do sada'”.

“Kada bi se rad Hrvatskog sabora promatrao samo kroz rad gospodina Zorana Milanovića kao zastupnika onda bi to zaista bilo – ništa. Na svu sreću, nije tako jer u ovom sazivu Hrvatskog sabora ima zastupnika koji odgovorno rade svoj posao, a tako žele nastaviti i do 15. srpnja kad odluka o raspuštanju stupa na snagu”, kažu iz Mosta.

Predsjednik Sabora Željko Reiner im je odgovorio da će se “nastavak 3. sjednice sazvati prema potrebi, uvažavajući potrebu donošenja odluka vezanih za pitanja od nacionalnog interesa i nesmetano funkcioniranje državne vlasti“.

U Mostu n isu zadovoljni takvim nejasnim odgovorom. Zato, kažu, “pozivamo predsjednika Hrvatskog sabora, akademika Željka Reinera da Sabor nastavi s redovnim zasjedanjem i ovaj tjedan pa sve do 15. srpnja jer mislimo da za to imamo vrlo opravdane razloge”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!