IGOR ŠTIMAC: Užitak je gledati ovakav Dinamo – to je projekt Zdravka Mamića

Izbornik Indije Igor Štimac u posljednje je vrijeme jako hvaljen u toj zemlji i očit je napredak u radu. U razgovoru s nekadašnjim hrvatskim izbornikom pričali smo i o njegovoj velikoj ljubavi Hajduku, hrvatskoj reprezentaciji, ali i o Dinamu i Zdravku Mamiću.

“Istina je da je napredak vidljiv u našoj igri i to je ono što nas sve zajedno hrabri i motivira u daljnjem radu. Bod protiv Katara, aktualnog prvaka Azije koji je u 2019. godini deklasirao sve velike azijske momčadi Indijci slave kao najveći uspjeh u povijesti svog nogometa”, rekao nam je u jednom dahu Igor Štimac i nastavio:

“Prava je šteta što smo protiv Omana ispustili pobjedu iz ruku u zadnjih deset minuta, ali treba biti realan – još je jako rano  za konkretnije i velike rezultate. Moramo još puno učiti i raditi”, rekao je indijski izbornik koji naravno prati i zbivanja na hrvatskim travnjacima. Posebno je bio sretan igrom, ali i atmosferom na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Mađarske koja je odigrana na prepunom Poljudu i koju su Dalićevi igrači dobili s 3-0.

“Bravo Hrvatska, bravo Dalmacijo, bravo Splite! To je sve što ću reći po tom pitanju”, jasan je bio Štimac koji je odgovorio i treba li Ivan Rakitić Vatrenima.

“Naravno. Itekako nam treba”, rekao je nekadašnji hrvatski izbornik koji prati i svoj bivši klub Hajduk.

“Trener Damir Burić je domaći čovjek i dobar trener. Nepravda je kako je bio smijenjen kada je radio rudarski posao s Hajdukom kada je prije bio trener. Sigurno mu nije bilo lako preuzeti momčad nakon što su Kos i Gojun opustošili klub i nadam se da će izdržati sve što ga čeka. Lijepo je osjetiti malo euforije oko Poljuda, jer to nije baš bio slučaj proteklih godina”, izjavio je Štimac, a komentirao je i odlične nastupe Dinama u Europi.

Igor Štimac

“Dinamo svojim igrama i rezultatima oduševljava i dobro je da se nogometni Zagreb probudio i da je Maksimir sve češće pun. Užitak je gledati Dinamo. Najzaslužniji su trener Bjelica i igrači te ljudi koji vode klub i brinu o njemu. No današnji Dinamo nije stvoren prije godinu dana. On se izgrađivao zadnjih 15 godina, a svi znamo čijom zaslugom. Zdravka Mamića možemo ne voliti, možemo mu zamjeriti puno toga, ali ovaj Dinamo je njegov projekt htjeli mi to ili ne”, zaključio je Štimac.