IGOR PETERNEL: Zekanović nastupa “nisko, bezobrazno i neobrazovano”

“Pokazalo se od prvog njegovog govora da je izabrao put prema Andreju Plenkoviću i HDZ-u”, rekao je o Hrvoju Zekanoviću gostujući na N1 televiziji Igor Peternel, zastupnik Domovinskog pokreta.

Peternel dodaje i da Zekanović “nisko, bezobrazno i neobrazovano nastupa” te da je pitanje treba li uopće Plenkoviću i HDZ-u.

“Ako smo došli do toga da akcija cijepljenja ovisi o Hrvoju Zenkanovći, onda smo dotakli dno”, kaže Peternel za N1.

Na pitanje je li to Zekanovićev potez častan, Peternel kaže: “Naravno da to ne smatram, imam iskustvo javnog djelovanja i ako imate mišljenje o nekoj temi, to možete verbalizirati tako da to ne bude uvredljivo za sve ostale. On je izabrao najbezobrazniji način, najviše se posvetio vrijeđanju onih s kojima je dijelio politiički prostor. Nema potrebe o njemu prilati, on je htio otići”

O tome jesu li oni koji ne pozivaju na cijepljenje odgovorni za smrti u epidemiji kaže: “Već više dana apeliram da prestanu to raditi. Vidim i kolege iz Mosta su to prihvatili, i Selak Raspudić je govorila o tome. Ja sam govorio da se sve to skupa treba maknuti, da se politika treba maknuti iz promoviranja cijepljenja ili necijepljenja. Dosad smo čuli ili cijepljenje ili sloboda izbora, niste čuli nijednog zastupnika da propagira necijepljenje.”

Prema njegovim riječima, ni u Domovinskom pokretu ne misle svi isto o cijepljenju.