IGOR MIRKOVIĆ: Desnica proćerdala i HRT – sve izgleda kao da je glavni urednik seoski vjeroučitelj

Podijelite članak

igor mirković

Ukratko, kad god je desnica ušla u ozbiljniji medijski projekt, bilo da su preuzeli dobro uhodanu ili formirali novu redakciju, to je uskoro otišlo dođavola. Najtvđi je orah bio HRT, bio je silno dobro utvrđen na medijskoj sceni, ali na kraju, nakon dugogodišnjih nastojanja, i to su uspjeli proćerdati, razmišlja poznati novinar i filmski djelatnik Igor Mirković u svojoj objavi na Facebooku.

Mirković potom nastavlja:

“Zločesta je stoga bila primjedba g. Bauka o tonućoj gledanosti Dnevnika (koji se još donedavna činio nepobjedivim), tu je zasolio neprolaznu, bolnu ranu svekolike desnice – činjenicu da im, ono, baš ne ide s tim stvarima. Osjećaju da su pametni i da znaju bolje, a nikad ništa. Bezuspješni pokušaji da se medijima osigura uzorno desno lice traju od prvog dana, od tada su redakcije preuzimane milom ili silom, nekad i oružjem, kao u slucaju g. Glavaša… istodobno, ulagali su se lijepi novci da se napokon napravi nešto novo i „naše“ – od Hrvatskog tjednika, do, u novije vrijeme d.no portala – i kako god da okreneš, sve ispadne bljutavo i neprobavljivo, i najzaljubljenijim istomišljenicima bude teško kad moraju kušati taj uštogljeni amaterizam, sve to odreda izgleda kao da je glavni urednik seoski vjeroučitelj… i uz sva predana nastojanja, unatoč činjenici da nas je 83 posto katolika, gledatelji i čitatelji se u rekordnom roku razbježe.

I tako dvadeset i sedam godina. Četvrt stoljeća na raspolaganju su im više-manje svi resursi, i unatoč tome – razultati gnjili i patuljasti.

Što je najgore, dvadeset i sedam godina nisu shvatili gdje griješe.

Velika je to frustracija.”

Komentiraj