IGOR BIŠĆAN PRED EURO: Vremena za uigravanje nije bilo

Izbornik Hrvatske U-21 održao je konferenciju za medije dan uoči premijernog nastupa na Europskom prvenstvu, u Koperu protiv Portugala.

“Gledali smo sve suparnike. Mislimo da smo napravili sve što smo mogli uoči Portugala, jedino ne možemo znati hoće li biti ozlijeđenih ili zaraženih. No, sve su to igrači koji su iznijeli kvalifikacije. Na izostanak navijača ne možemo utjecati, makar smo možda i mi domaćini Slovenci najviše zakinuti time. Dečki su naviknuti igrati pred praznim tribinama, kao i svi drugi. Nažalost, to je postalo normalno”, rekao je izbornik Igor Bišćan.

“Engleska se ističe u svim bitnim segmentima igre. Samo po igračima i njihovim vrijednostima vidi se da je to druga dimenzija na sve ostale, čak i u odnosu na Portugal. Doduše, neki su im igrači ozlijeđeni, neki pozvani u A-reprezentaciju, no fizički su čvrti i dominantni. Utjecaj je europskih trenera vidljiv, više nije to onaj engleski stil nogometa, taktički su obučeniji, fleksibilni u mijenjanju sustava. Ukoliko prođu skupinu, imat će na raspolaganju još igrača i sigurno će biti jedni od favorita za trofej”, dodao je izbornik.

“Nije bilo vremena za nikakvo uigravanje, cijela je priprema odrađena prije, a informacije su igračima prenesene u ovih dan ili dva. Koliko će to biti dovoljno, vrijeme će pokazati. Situacija je specifična i ja sam znatiželjan, ne mogu do kraja predvidjeti kako će sve to izgledati”, zaključio je Bišćan pred početak Eura.