IDU ONI KOJI IMAJU: Rekordna godina po putovanjima u inozemstvo i skijanje

ski lift, skijanje, žičara

Austrija, Italija i Slovenija idu u red zemalja kamo Hrvati najčešće žele ići na skijanje. A odlazi se, bez obzira na kukanje o standardu, već godinama, a riječ je uvijek o brojci od oko 200.000.

O tome kakav je naš turistički promet u Hrvatskoj u blagdanske dane za HRT je govorio Mislav Veselica, član Uprave Atlasa.

Po odlascima hrvatskih građana na inozemne destinacije ova je godina rekordna. Od ovih tradicionalnih u Europi – Pariz, London, Portugal, Madrid, Beč, ove godine se primjećuje odlazak na egzotične destinacije – Zanzibar, Šri Lanka, Kolumbija, Indija, New York, Rio…, rekao je, te dodao da se to možemo najviše zahvaliti odličnoj povezanosti Zagreba i ostalog dijela Hrvatske sa novim naletom avio kompanija.

“Booking Novih godina koji je cjenovno skuplji u odnosu na druge termine sezone ide u prilog tome da u društvu vlada optimizam”, kaže Veselica za HRT.

Kad je o skijanju riječ, rekao je da se radi o aranžmanima uglavnom na vlastitom prijevozu i da su u igri Slovenija, Austrija, Italija, Francuska, a misli i da se sve manje za putovanja dižu krediti.

“Mislim da više nije trend odlaska u minus. Stvaraju se neke rezerve međutim, mi primjećujemo da u pravilu na skijanje idu ljudi koji imaju”, kazao je Veselica.

Što se turističkog prometa u Hrvatskoj tiče, rekao je da na razini svih destinacija od Zagreba, Istre, Dalmacije, Dubrovnika, postoji pojačani interes. “Popunjenost i broj gostiju za Novu godinu bit će veći nego prošle godine”, kaže.