IDS TRAŽI OSUDU: Pozivamo sve da ne šute i da osude ovo sramotno iživljavanje Glasnovića

Izvor fotografije: IDS
Izvor fotografije: IDS

IDS najoštrije osuđuje govor mržnje i poziv na nasilje novoizabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića, koji je na društvenim mrežama do sad nezabilježenom agresivnom retorikom pokušao diskreditirati brojne studentice i studente koji prosvjeduju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nazivajući ih, između ostalog, „bandom anarhista i boljševičkih sotonista“, kaže se u IDS-ovom priopćenju.

“Takvim sramotnim izjavama budući zastupnik Glasnović pokazuje da su pojedini političari u potpunosti zarobljeni prošlošću i mitovima, ali i da vrlo loše razumiju demokraciju.

Umjesto da kao zastupnik pokazuje minimum političke kulture i da uvažava pravo građana na prosvjed i slobodno iskazivanje mišljenja, zastupnik Glasnović degutantno vrijeđa studente i izravno poziva na primjenu sile!

Gospodin Glasnović, čini se, zaboravlja da je Hrvatska slobodna, demokratska država, a ne diktatura, poput Sjeverne Koreje koju sam rado spominje. Gospodine Glasnović isto tako, čini se, zaboravlja da hrvatski studenti imaju iskustvo pendreka i suzavca iz nekih prošlih vremena, kojih se sam grozi.

Pozivamo sve političke aktere i relevantne institucije da ne šute i da osude ovo sramotno iživljavanje.

Ne zatvarajte oči pred stvarima koje ne samo da bacaju ružnu mrlju na našu demokraciju, već i predstavljaju izravnu prijetnju za fizičku sigurnost studenata.

IDS ovim putem oštro osuđuje psovačku retoriku gospodina Glasnovića i poručuje – nema tog primitivizma koji može zaustaviti slobodu govora, ma koliko se neki trudili!”