IDEMO DALJE: Poruka je Dalića nakon Maroka. “Dečki su se malo bojali”, kaže

“Teška utakmica, to smo i očekivali, protivnik je bio dobar i kompaktan, pripremio se za nas, stajao u bloku, svi su bili iza lopte. Mi smo to znali i malo smo “imali ručnu” čini mi se kod većine igrača, bojali su se pogreške, premalo je bilo dubine i okomitih lopti”, rekao je Zlatko Dalić nakon polovičnog učinka na SP-u protiv Maroka 0:0.

“One situacije koje smo stvorili nismo uspjeli realizirati, ali igrali smo s posjedom i kontrolom utakmice. Nedostajalo je više odlučnosti i okomitosti”.

Na pitanje koliko ovaj bod može biti više plus za na Maroko i minus za nas ili obrnuto, Dalić je za HRT odgovorio:

“Ne znam koliko može biti plus ili minus, mi znamo da moramo osvojiti četiri ili pet bodova za proći grupu. Idemo dalje.

Danas smo odlučili da imamo jednog iskusnijeg igrača u fazi obrane, jer smo znali koliko je protivnik težak, i da će nam trebati iskustvo otraga…

Bilo nam je teško, ali ono što mogu malo zamjeriti je da nam je nedostajalo više hrabrosti, dečki su se malo bojali njihove kontre, da ne pogriješimo, prva je utakmica, otvaranje prvenstva, nekako je drugačija situacija sada nego prije četiri godine, ali nemamo za čime žaliti, idemo dalje”.