ONI RADE: Iako tehnička, Vlada je današnjoj sjednici potvrdila čak 33 točke

vlada, hrvatska vlada

Na početku sjednice premijer opozvane vlade Tihomir Orešković najavio je da se želi pohvaliti brojkama. Pa i se hvalio deficitom manjim za 5,1 milijdardi kuna za prvih 6 mjeseci ove godine u odnosu na lani.

Prognozira rast gospodarstva od 2,5 posto, kaže da su svi indikatori u plusu, broj nezaposlenih pada, naveo je 400 milijuna kuna prihoda od privatizacije, a očekuje još toliko od prodaje nekoliko tvrtki. Čestitao je svojim ministrima. “Sve to skupa su vrlo pozitivni rezultati”, rekao je a prenosi Media servis.

Tehnički ministar Lovro Kuščević se pohvalio potpisivanjem papirologoije za stonsku obilaznicu, što je preduvjet za Pelješki most, a Miro Kovač, zadužen za vanjske i europske poslove, odlukom da će Hrvatska predsjedavati EU-om u prvoj polovici 2020.

Od donesenih odluka, a na dnevnom redu vlade u tehničkom mandatu ih je bilo čak 33, izdvajamo popis neporeznih davanja koja će se ukinuti ili smanjiti u ovoj i idućoj godini a što će trebati potvrditi na sjendici Vlade do ožujka iduće godine.

Ministar opozvane Vlade Zdravko Marić: “Procjenjena vrijednost smanjenja ili ukidanja neporeznih davanja za 2016. i 2017. godinu, a koja su obuhvaćena ovom odlukom, govorim o brojkama na godišnjoj razini, iznosi 247,1 milijun kuna, od čega 155,5 se odnosi nma direktna smanjenja poduzetnicima, a iznos 91,6 milijuna kuna na smanjenja građanima. Od ukupno 24 neporezna davanja obuhvaćena ovom odlukom, njih 13 se planira potpuno ukinuti.”

Opozvana Vlada neće zasjedati idućih 14 dana. “Ja se nadam da ćemo se vidjeti u Kninu ili u Sinju. Ako nešto bude hitno, imat ćemo telefonsku sjednicu. Vidimo se nakon Gospe”, poručio je Orešković.