I TREĆA OPTUŽNICA: Zbog divljanja u Francuskoj optužen 29-godišnjak

baklje, euro

Neredi na utakmici između hrvatske i češke reprezentacije na europskom nogometnom prvenstvu sredinom lipnja u Francuskoj, dobivaju svoj epilog. Šibensko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu i protiv jednog 29-godišnjaka.

Ranije su već podignute optužnice protiv muškaraca starih 20 i 28 godina, to je sada treća optužnica protiv šibenskih navijača zbog nasilnog prekidanja utakmice na nogometnom natjecanju EURO2016, javlja ŠibenikIn.

Terete ga da je 17. lipnja ove godine u 19,40 sati sudjelovao u neredima na stadionu francuskog grada Saint Etienneu. Nakon što je utakmica privremeno prekinuta u 86. minuti zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak,29-godišnjak je kao pripadnik veće grupe izgrednika, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice, fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini te poticao druge izgrednike na nasilje i tučnjavu.

U optužnici je Općinsko državno odvjetništvo predložilo da se zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela 29-godišnjaku produlji trajanje istražnog zatvora, što je izvanraspravno vijeće Općinskog suda i prihvatilo.

Dvojicu navijača, protiv kojih su optužnice podignute sredinom rujna, pustili su da se brane sa slobode, ali uz zabranu posjećivanja sportskih natjecanja te zabrane napuštanja mjesta boravišta.