I TO SE MOŽE ČUTI: Žalac je bila sjajna, nitko nije imao takvo znanje o EU fondovima

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade ponovno je komentirao uhićenje bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac. “Pravosudna tijela u Republici Hrvatskoj, bez obzira o kome se radi, rade neovisno i samostalno”, poručio je premijer.

Izvor: Media servis

“U Hrvatskoj postoji presumpcija nevinosti, to znači da ste nevini dok se ne dokaže krivnja na sudu. Bez obzira o kome se radi, pa bila to bivša ministrica, ta presumpcija jednako vrijedi. Budući da nemamo većih saznanja, daljne komentiranje ovog postupka bi bilo kontraproduktivno.”

Upitan je i hoće li Žalac biti isključena iz HDZ-a.

“Idući tjedan je sjednica Predsjedništva pa ćemo vidjeti kako dalje što se tiče stranačkog statusa ministrice Žalac.”

“Žalac je, dok nije bila ministrica, godinama bila ekspert, stručnjak dokazani za EU fondove na raznim instancama. Ja sam je osobno upoznao dok sam 2010. kao državni tajnik obišao Hrvatsku”, dodao je premijer.

“Nigdje drugdje nisam vidio nekoga s takvim znanjem, entuzijazam, kvalitetu u poznavanju EU fondova. Mislim da je bila sjajna”, rekao je.

Osvrnuo se i na predsjednika SAFU-a. “Što se tiče Petrica, stav je isti kao i kod Žalac, s tim da je on još na dužnosti”, rekao je.