I TO SE MOŽE ČUTI: Zabrana rada nedjeljom učinit će RH boljim mjestom za život

Ministar gospodarstva Davor Filipović brani u Saboru konačni prijedlog izmjena Zakona o trgovini kojim se zabranjuje rad nedjeljom u sektoru trgovine, izuzev 16 nedjelja koje će biti dozvoljene i prepuštene na volju poslodavaca kada će ih iskoristiti.

Izvor: Media servis

Nakon niza kritika s oporbene strane, ministar je zaključio:

‘‘Ovim Zakonom RH činimo još boljim mjestom za život svakoj obitelji i omogućujemo bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života‘.

Važno je da ljudi imaju vrijeme da to bude nedjelja i da je provedu sa svojim najbližima”.

Tvrdi da će novi zakon podignuti kvalitetu života, tako što će oko 118 tisuća zaposlenih u trgovinama imati više slobodnog vremena koje će moći provesti sa svojim obiteljima i najbližima.

Zakon će pridonijeti jačanju hrvatskog gospodarstva a nikako slabljenju, kazao je Filipović odbacivši “katastrofična predviđanja pojedinih zastupnika i interesnih skupina o padu prihoda trgovina i otpuštanjima radnika.

Praksa iz drugih zemalja u kojima se ne radi nedjeljom, Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Francuskoj i drugima, pokazuje da rastu prihodi i broj zaposlenih, očekujem da će doći do prebacivanje prihoda s nedjelje na druge dane, rekao je Filipović.

Zadovoljan radnik puno bolje radi i to se onda preljeva na poslovne rezultate, ustvrdio je.

Napadi dolaze iz lanaca koji u matičnim zemljama ne rade nedjeljom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!