I TO SE MOŽE ČUTI: Plenković u Šibeniku – to nije kampanja, to su normalne aktivnosti

Premijer Andrej Plenković u obilasku je Šibensko-kninske i Zadarske županije. Ono što bi javnost možda i nazvala kampanjom za lokalne izbore u niskom startu, premijer odbacuje.

Izvor: Media servis

“Ja ću nastaviti putovati po RH kao što sam radio i protekle 4 godine. Kampanja ima svoje rokove, termine i datume. Ovo su najnormalnije aktivnosti koje nikakvi komentari u blic izrezanim vijestima neće sprječiti. To je normalan dio našeg posla. Nećemo se tu pokolebat. Prošli smo te fore, to su dječje fore.”

Nije nedostajalo ni hvale za HDZ-ove lokalne čelnike koji idu u utrku za novi mandat. O kandidatima za Grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju te Zadar i Zadarsku županiju, Željku Buriću, Goranu Pauku, Branku Dukiću i Božidaru Longinu kaže:

“To su naši iskusni čelnici i županija i gradova. Ja očekujem da oni obnove povjerenje svojih sugrađana ovdje, jer zbog projekata poput ovih, mislim da svatko tko ovdje živi vidi razliku u odnosu na prije.”

Potvrdio je da nije razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem o izboru predsjednika Vrhovnog suda. Tvrdi da je cijela poanta izmjene Zakona o sudovima, da se uključi i Državno sudbeno vijeće.

“Ne vidim nikakav problem da bilo tko od pravnih stručnjaka tko ima ambicije postati predsjednik Vrhovnog suda, ne podnese svoju kandidaturu na javni poziv koji je napravilo Državno sudbeno vijeće. Moram priznati da mi ta situacija djeluje donekle neočekivano i nepotrebno.”