I TO SE MOŽE ČUTI: Korupcija je neprihvatljiv fenomen u hrvatskom društvu – kaže Plenković

Komentirajući privođenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, premijer Andrej Plenković je u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada rekao da ne želi prejudicirati bilo čiju odgovornost, ali da ta situacija nije ugodna ni za HRT ni za Sabor, koji je imenovao Bačića.

Rekao je da će danas Odbor za medije i informatizaciju održati sjednicu na kojoj će biti predloženo Bačićevo razrješenje i imenovanje vršitelja dužnosti.

“Jedini logičan izbor nakon konzultacija i rasprave o ovoj temi je da to bude gospodin Renato Kunić, koji trenutno prema Statutu HRT-a obavlja svojevrsnu ulogu zamjenika ako glavni ravnatelj ne može obavljati svoju dužnost”, rekao je Plenković.

Očekuje se da se te odluke izglasaju 15. srpnja. Nakon toga bi NO HRT-a trebao raspisati natječaj za novog ravnatelja, koji traje 45 dana. Plenković je izrazio sigurnost da će Sabor donijeti odluku o izboru novog glavnog ravnatelja već tijekom rujna.

Plenković je rekao i da borba protiv korupcije traje stalno i da nema nedodirljivih. “Poruka svima je da je korupcija neprihvatljiv fenomen u hrvatskom društvu”, rekao je premijer, dodavši da korupcija ipak nije specifična samo u Hrvatskoj.