I TO SE MOŽE ČUTI: HDZ ima nultu stopu tolerancije na korupciju – kaže Bačić o uhićenjima

“HDZ ima nultu stopu tolerancije na korupciju, Državno odvjetništvo i policija ima punu potporu vlade i HDZ-a”, rekao je Branko Bačić, šef  HDZ-ovog saborskog kluba o današnjim uhićenjima, među kojima su uglavnom dužnosnici članovi HDZ-a.

“Uvjeren sam da će građani prepoznati političku stranku koja se zalaže za ispravan rad svih državnih dužnosnika, postupanje državnih tijela i lokane samouporave, ako se zalažete za nultu stopu tolerancije na korupciju, jasno vam je da to ne može štetiti stranci”, rekao je Bačić, kako piše N1.

Ministar Tomislav Ćorić kratko je rekao da pravosuđe radi svoj posao, te da je svaki ovakav događaj iskorak u borbi protiv korupcije.

“Ne bih rekao da ovakve situacije mogu utjecati na rezultat izbora, kriminal i korupcija nemaju političku boju već ime i prezime”.

Podsjetimo, jutros je uhićeno desetak državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Među uhićenima su predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, državna tajnica u Ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i Ivan Melvan, voditelj uprave Hrvatskih šuma u Splitu.

Komentiraj