I TO SE MOŽE ČUTI: Filipović je veliki dobitak za HDZ, imat će sjajnu karijeru – kaže Plenković

Održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kako bi raspravili rezultate postignute u prvom krugu lokalnih izbora. Nakon sjednice, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako je zadovoljan izbornim rezultatom na razini Hrvatske.

Izvor: Media servis

“Zadovoljni smo uvjerljivim vodstvom koji ima Ivan Radić u Osijeku, vjerujem da će Vice Mihanović u Splitu ostvariti pobjedu čime bi HDZ zadržao taj grad. Također, kad gledamo činjenicu da je HDZ pobijedio u nekim od najvećih gradova ili sjedištima županija u prvom krugu Velike Gorice, Vinkovaca, Krapine, Požege, Virovitice, ukupni rezultati su izrazito dobri.”“Napravili smo cjelovitu analizu. Očekujemo maksimalan angažman u drugom krugu i uspjeh HDZ-a. Očekujem da budemo na oko 45% svih lokalnih jedinica.”

Komentirajući HDZ-ove “utvrde” poput Ličko-senjske županije, Plenković je rekao kako je kandidat Ernest Petry jedan od “najpolitičnijih kandidata”.

“Uvjeren sam da će pobijediti. Što se tiče Šibensko-kninske županije, doprinos Pauka i HDZ-a za razvoj te županije je velik, nadam se da će on i dalje biti župan.”

“Naša analiza rezultata u Zagrebu je sastavljena od tri temeljne sastavnice. Prva je da je izborni rezultat u Zagrebu iskaz volje respektabilnog broja Zagrepčana sa svojevrsnim naslijeđem Milana Bandića, mislim da je platforma Možemo svo ovo vrijeme išla na toj platformi. Druga teza je totalna propast SDP-a i treće je šira potpora javnosti koji je uživao Možemo”, istaknuo je Plenković. Na pitanje zašto HDZ nikako ne dolazi do uspjeha na izborima u Zagrebu, rekao je:

“Imali smo sjajnog kandidata. Davor Filipović imat će sjajnu i uspješnu političku karijeru. S obzirom na okolnosti prije 4 godine i 8 godina duplo bolji rezultat, a ići ćemo dalje.” Na pitanje koga će podržati u drugom krugu u Zagrebu, Plenković je rekao da će o tome odlučiti gradski odbor HDZ-a.

Davor Filipović je rekao kako je očekivao da će ući u drugi krug.

“Rezultat koji sam napravio, duplo je bolji nego što je bio 2017. godine i 2013. godine, imali smo jednu kampanju koja je bila jako prljava. Ispričavam se svojim protukandidatima ako sam u žaru borbe rekao koju riječ previše. Međutim, ovaj rezultat koji sam napravio daje jedan optimizam i zalog je za još jači budući na dobrobit svih naših sugrađana.”