I TO SE DOGAĐA: Netko je ukrao novac iz Policijske uprave istarske, pa na kraju nije ukrao

Iz prostorija Policijske uprave istarske nestao je dio novca koji je zaplijenjen potkraj kolovoza ove godine na pulskom festivalu elektroničke glazbe Dimensions.

Policija nije navela o kojoj je svoti riječ, no zna se da je na festivalu dilerima droge ukupno zaplijenjeno oko 90 tisuća kuna te više od 250 tisuća kuna u stranim valutama.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina: “U postupanju su utvrdili da jedan dio sredstava nedostaje, odnosno, ne poklapa se prema potvrdama o privremeno oduzetim predmetima. Zato smo odmah reagirali.

Načelnik PU Istarske je odmah obavijestio Ravnateljstvo policije i mi sada provodimo sve provjere i istrage u vezi tog događaja”, prenosi Media servis.

Ali, potom novi detalji – novac nije nitko ukrao! U priopćenju PU istarske se naime navodi:

“Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako novac nije nestao niti je otuđen, ali su utvrđeni propusti u metodološkom postupanju.

Djelatnici Policijske uprave istarske i stručni tim Ravnateljstva policije poduzeli su radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navodnog nestanka dijela novca koji je ranije bio oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području.

U okviru radnji koje su poduzete, policijski službenici rekonstruirali su postupanje s privremeno oduzetim predmetima te je 18. listopada u poslijepodnevnim satima novac pronađen u službenim prostorijama policijske uprave.

Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u ovakvim slučajevima.

S tim u vezi, načelnik Policijske uprave istarske poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti”.