I TO SE DOGAĐA: Beogradski nadbiskup opljačkan dok je molio za Mateja Periša

Beogradski nadbiskup i metropolit, Stanislav Hočevar opljačkan za vrijeme liturgijskog slavlja za nestalog Splićanina, Mateja Periša na kojem je bio i njegov otac Nenad, objavila je Beogradska nadbiskupija.

Na stranici Beogradske nadbiskupije piše:

U petak, 4. februara 2022. godine nadbiskup je imao večernju misu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu, a nakana mise bila je za obitelj nestaloga Mateja Periša koji je u Beogradu nestao 30. decembra 2021. godine te za njegov pronalazak.

Nakon misnoga slavlja kofer s liturgijskim odijelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim svećenicima i Nenadom Perišem, ocem nestaloga Mateja uputio u franjevački samostan sv. Ante Padovanskog gdje su svi zajedno molili večernju molitvu časoslova i krunicu na istu nakanu.

Za to vrijeme u dvorištu franjevačkog samostana za sada nepoznati počinitelj provalio je u automobil razbivši staklo, otvorivši isti te je iz njega odnio kofer s liturgijskim odijelom i stvarima.

O svemu je odmah upoznata policija koja je izišla na mjesto događaja i napravila uviđaj te koja i dalje traga za počiniteljem.

Beogradska nadbiskupija poziva počinitelja da vrati otuđene stvari za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od koristi, a eventualne pronalazače istih da se jave u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku postaju.