I TO JE MOGUĆE: Zaražen koronom sjeo u kafić na piće u Virovitici

U Virovitici je policja u kafiću zatekla muškarca (62), koji je zaražen koronavirusom, ali se ponio neodgovorno i opasno za druge ljude, i otišao na piće.

Danas, 11. rujna, policijski službenici policijske postaje Virovitica su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je 62-godišnjak danas oko 11,00 sati u gradu Virovitica, u ugostiteljskom objektu počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti, na način da se nalazio na terasi ugostiteljskog objekta, iako mu je izrečena mjera-Covid-19 liječenje u kući, čime je doveo u opasnost druge ljude da im prenese zaraznu bolest.

O navedenom događaju izvješten nadležni epidemiolog.

Protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava ODO Virovitica, kaže se u priopćenju PU virovitičko-podravske.

Zaraženi muškarac je do 16. rujna trebala ostati na kućnom liječenju, ali očito se ponio neodgovorno i nije poštivao tu mjeru.

Budući je prijavljen zbog povrede članka 180. Kaznenog zakona, zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti prijeti mu i do dvije godine zatvora.

U članku 180. jasno stoji da će se tako kazniti svaki onaj “tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude”.

Komentiraj