I TO JE MOGUĆE: Putujte Hrvatskom virtualno s Nikolom Teslom

Nova faza projekta CRO TESLA TOUR krenuo je virtualno kako bi se pripremili za nove zahtjeve turizma i pružili ljudima mogućnost samostalnog istraživanja, putovanja i kreiranja vlastitih interesa i inspiracije za vrijeme koje dolazi.

“Projekt je započeo još 2013. godine godine i razvijao se te odvijao po tematskim etapama. Nove okolnosti potaknule su nas da razmišljamo unaprijed i pružimo javnosti edukacijsko-informativnu platformu kao sadržaj kojim će popuniti i osmisliti vrijeme do mogućnosti putovanja. Kako će se život zasigurno promijeniti, time i oblici putovanja, okrenuli smo se obiteljskim i individualnim modelima te manjim grupama usmjeravajući temu na osobni doživljaj“, kaže autorica projekta Andrea Štalcar Furač.

Svake nedjelje možete krenuti na putovanje Hrvatskom tragovima Tesle putem službene Facebook stranice. Na ovaj način budućim posjetiteljima približavaju se sadržaj prve hrvatske rute i karte CRO Tesla Tour.

“S nama ćete naučiti kako možete ispuniti vrijeme, osmisliti vikend, istražiti, nadahnuti se spojem prirode i čovjeka, a sve inspirirano hrvatskom pričom i Teslinim životnim stilom. U vremenima izazova Teslina su iskustva itekako vrijedna. Njegov životni stil i interesi zapanjujuće su širine. Istraživati sebe, svoje tijelo, okolinu,pojave, to je ono što nas Tesla uči. Nošeni Teslinom inspiracijom kreiramo hrvatsku priču o Tesli točno onako kako je on živio. I što je za sobom ostavio. Na putu s Teslom od ličkog kamena do čovjeka koji je promijenio svijet, a ostavio duboke tragove svojim prisustvom u Zagrebu, Karlovcu, Ozlju, Plaškom, Gospiću, Smiljanu, NP Krka.

teslateslatesla

Krenite s nama virtualno, upoznajte sadržaje, krajeve, potencijale pa onda, kad vas energija ponese, a okolnosti dozvole, kreirajte svoju hrvatsku priču obasjanu Teslom i istražujte…..i ne zaboravite naš projektni slogan:

Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode,ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju. Nedovoljno zapažanje samo je oblik neznanja i uzrok mnogim ispadima i trijumfu ludih ideja” zaključuje Štalcar Furač.

Cilj projekta je predstaviti Hrvatsku povezanu Teslom i destinacijama vezanim uz Teslu kako bismo se što bolje pripremili za vrijeme koje dolazi, virtualno i turistički poticajno, a ujedno edukativno. Tesla nije tema masovnog turizma, ali je doživljaj koji zahtjeva uključenost pojedinca. U virtualnom i realnom svijetu. Tesla je jedan od najvećih hrvatskih brendova i ovaj projekt je stoga iznimno značajan i za hrvatski turizam.

Autorica projekta: Andrea Štalcar Furač ( KulturA Urbani)

Vizuali: Leonard Lesić

Foto: Ladislav Furač

Suradnici: lokalne zajednice, udruge, ustanove i institucije

Što smo tijekom godina napravili ?
– Prva hrvatska karta destinacija povezanih Teslom / okvir za online turistički vodič i vizualni identitet cjelokupne hrvatske priče
Projektne aktivnosti koje su održane i zaživjele u lokalnim zajednicama te turistički proizvodi:
– Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj ( Ozalj)
– Prvi svjetski Tesla HotSpot pred Gimnazijom Karlovac
– S Teslom u gradu svjetla i vode ( Karlovac)
– Zagrebom Teslinim tragovima
– Tesla HotSpot u Plaškom
– Tesla Walking Tour ( nordijsko hodanje)
– Tesla Anonimus i CRO Tesla Tour suradnja( Gavella, Zagreb)
– Dolina svjetla i vode: Zagreb-Karlovac-Ozalj

Aktivnosti pražene kroz više od 300 objava:
HTV reportaže i 4 gostovanja, HTV4 Zagrebačka panorama, HTV za iseljenike, AlJazeera tematska reportaža, Nova TV, TV4 rijeke 6 reportaža i tema dana + tiskana izdaja: Jutarnji list, Večernji list , Novi list i 20 portala
Radio stanice: Radio Sljeme, Radio Zagreb, Radio Mrežnica, Radio Student, Hrvatski Radio Karlovac, HR iseljeništvo