I TO JE MOGUĆE: Prostitucija u državnom stanu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Podijelite članak

Vjerojatno i najatraktivnija adresa u Hrvatskoj – Zagreb, Trg Bana Jelačića broj 1. Prostrani državni stan na trećem katu – država, ali ona ne zna tko se njime već godinama besplatno koristi.

U stan se moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje. “Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama i djelatnostima. Očito je riječ o prostituciji”, kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević, javlja HRT.

U stanu pravo šarenilo seksualnih pomagala, intimnog ženskog rublja, razne vrste alkohola, cigareta…

Goran Marić, ministar državne imovine, poručuje – ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali sad, poručuje, ovako više neće moći.

“Da je praksa otimanja gotova, da postoji odgovornost prema državnoj imovini i da se ona ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa”, kazao je.

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

“Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima”, dodaje Volarević.

Otkad se uvodi red država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu.

Mogući kupleraj u srcu Zagreba prijavljen je policiji, javlja HRT.

Komentiraj