I TO JE MOGUĆE: Odvjetnik Damira Škare prijavio njegovu žrtvu, novinara i urednicu

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, koji se nalazi u pritvoru,podnio je kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve zbog odavanja tajne te protiv novinara i urednice emisije Provjereno zbog poticanja na odavanje tajne.

Podsjetimo i kako je početkom rujna Krsnik pokušao spriječiti i emitiranje emisije Provjereno u kojoj je svjedočila žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje.

“Takve objave u medijima protivne su pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima”, rekao je tada Krsnik, kako piše Dnevnik.hr.

Damir Škaro je od uhićenja početkom rujna u pritvoru, a velikogorički Županijski sud danas donosi odluku hoće li mu produljiti istražni zatvor, koji mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.

Za to je bivšeg istaknutog boksača, saborskog zastupnika HDZ-a i sada već bivšeg čelnika Autokluba Siget, optužila zaposlenica AK Siget u potresnom svjedočanstvu za Provjereno.

Tvrdila je da ju je Škaro silovao na radnom mjestu, a potom i prijetio nakon što je sve otkrila liječnici koja ga je prijavila policiji.