I TO JE MOGUĆE: Dječak (14) iz Slavonije pao s bicikla, ozlijedio se i završio na sudu!

Neobična priča dolazi iz Slavonskog Broda: 14-godišnji dječak završio je na Općinskom sudu, i to zato što je – pao s bicikla i ozlijedio se!

Sud je donio rješenje kojim je dječaku odredio odgojnu mjeru, sudski ukor, zbog društvene neprihvatljivosti i štetnosti njegova ponašanja, te ga upozorio da mu se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može odrediti i teža kazna.

On je 14. kolovoza prošle godine u malom mjestu u Brodsko-posavskoj županiji vozio bicikl Freestyle BMX, “na način kojim se smanjuje stabilnost vozila, zbog čega je zajedno s biciklom pao na kolnik, pri čemu se ozlijedio”. Teretilo ga se i što na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Policijska uprava brodsko-posavska 7. prosinca 2020. podnijela je sudu optužni prijedlog da se protiv dječaka provede prekršajni postupak.

– Sud je to prihvatio i izdao prekršajni nalog… Budući da se radi o maloljetniku koji prethodno nije kažnjavan, sud je umjesto predviđene kazne za počinjeni prekršaj prema njemu primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora, jer se može zaključiti da će i samim prijekorom biti postignuta svrha odgojne mjere – navodi se u obrazloženju sudskog rješenja Općinskog suda Slavonski Brod, piše Glas Slavonije.

Troškovi prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava navedenog suda.Brojni hrvatski građani već su platili kazne nakon što su pali s bicikala i ozlijedili se, hrvatski zakon nije briga jesu li i sami u padu stradali, jer se ti događaji smatraju prometnim nesrećama.

Komentiraj