I TO JE HRVATSKA: Vodoinstalater je ravnatelj knjižnice u Slunju – predložio ga HDZ-ov gradonačelnik

vodoinstalater, knjižnica

U Slunju je nedavno preminuo ravnatelj knjižnice i čitaonice, a obzirom na zakonske odredbe, grad je dužan odabrati vršitelja dužnosti te funkcije, za što je gradonačelnik predložio ni manje ni više nego – dogradonačelnika, k tome i – vodoinstalatera.

Po struci vodoinstalater, vojni umirovljenik i dogradonačelnik, a po novome i ravnatelj knjižnice u Slunju. S druge strane, mladi obrazovani ljudi koji su završili traženi fakultet, ne mogu dobiti mjesto na funkciji jer ne ispunjavaju uvjete natječaja koji kažu da je potrebno 5 godina iskustva na radnom mjestu ravnatelja.

Takve uvjete u našoj državi ne može ispuniti nitko, s obzirom da se mladim ljudima ne pružaju mogućnosti zaposlenja i stjecanja iskustva, već se posao dodjeljuje s obzirom na poznanstva.

Nije li tragikomičan ovaj paradoks? Gradonačelnik Slunja reći će: “Ne mogu ja tu ništa, takav je zakon.” A zakon piše njegova stranka i upravo je on taj koji bi ju kao pojedinac, odnosno član HDZ-a, svojim primjerom trebao mijenjati.

Pet godina studija trebao bi biti i jest sasvim dovoljan temelj za nastavak obrazovanja u odabranoj struci, kroz obavljanje određene funkcije. Zašto mladi studiraju ako ne da bi stekli uvid u zvanje i struku, i temelje iz kojih će moći bez problema koračati dalje. Sigurno kvalitetnije i efikasnije nego onaj tko nema ikakvog znanja i iskustva na tom području, stoji na stranicama Živog zida.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zivizidslunj/videos/291366428043990/” bottom=”30″]

MOŽE VAS ZANIMATI:

VIDEO: ZATO SMO GA VOLJELI – Uživajte uz sve nokaute Cro Copa – pogledajte OVDJE.

VIDEO: URNEBESNI SMIJEH – Ovo je parodija o povjerenstvu za Agrokor – pogledajte OVDJE.