I TO JE HRVATSKA: Vlak HŽ-a nije krenuo iz Šibenika, jer kondukter nije došao na posao

U pravom se čudiu našla putnica iz Šibenika koja redovito putuje na relaciji Šibenik-Perković-Split.

Kako prenosi portal Šibenski.hr, uzalud je ustala u sitan noćni sat da bi u 4:47 ujutro sjela na vlak do Perkovića, a odatle presjela za Split.

Vlak za Perković naime, uopće nije krenuo jer kondukter nije došao na posao, a kada posada nije popunjena, kompozicija ne smije prometovati.

Netko je u HŽ-u napravio pogrešan raspored, glasi neslužbeno objašnjenje te svježe blamaže željeznica.

“Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji”, govori građanka uskraćena za uslugu, zajedno još s jednom studenticom.

“Putnika nema puno, najviše 7-8, a upitno je jesu li putnici koji na isti vlak čekaju na postajama u Mandalini i u Ražinama uopće bili obaviješteni da nemaju vezu do Splita? Inače je to uglavnom pouzdana linija, no pada ponekad na nedopustivim šlampavostima prijevoznika, kao toga jutra”.

Ipak, htjela je i nešto pohvaliti u ovom događaju, a to je istup ljubaznog prometnika koji se ispričao nakon što je nju i suputnicu obavijestio da od puta u Split nema ništa toga dana.

Stigao je i odgovor te isprika glasnogovornice Uprave HŽ Putničkog prijevoza: “Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme.

S obzirom da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21). U vlaku 5820 bila su dva 2 putnika.

Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35)”, pisalo je u priopćenju.