I TO JE HRVATSKA: Snagator, koji je brutalno pretukao djevojku (18), izlazi na slobodu!

Foto: Facebook/Instagram
Foto: Facebook/Instagram

Darku Kovačeviću Daruvarcu (31), koji je u pritvoru pod optužbom da je u jednom zadarskom kafiću brutalno pretukao djevojku (18), istječe danas maksimalni rok za zadržavanje.

Rčište danas nije održano pa bi on trebao biti pušten na slobodu. Naime, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović još mu je jednom odgodila suđenje zbog izostanka njegovog odvjetnika, te roka u kojem se novi odvjetnik mora pripremiti slučaj.

Nakon toga je, kako piše Zadarski izbio incident. Majka pretučene djevojke, koja je trebala svjedočiti, vrisnula je i viknula: “Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati”.

Tda je vrata sobe za zaštićene svjedoke probila i 18-godišnjakinja, koja je pokušala doći do majke, pa su priskočili pravosudni policajci.

“Dajte mi torbu da odvedem dicu iz ove države. Ne mogu više, ne mogu više. Ubit će mi dicu. Ne mogu više. Radi koga ja moram bižati iz Hrvatske, radi koga”, jecala je majka iz sobe za svjedoke, a potom i u hodniku Općinskog suda u Zadru.

Daruvarac je odveden prema policijskom automobilu, a potom i prema istražnom zatvoru u zgradi na Poluootoku.

Budući mu istječe maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru za ova kaznena djela, pa se tijekom jutra očekuje njegovo puštanje na slobodu.

Nakon puštanja na slobodu, Kovačeviću su određene mjere opreza te se ne smije približavati žrtvi. Iduće ročište je 9. siječnja

PISALI SMO:

OPTUŽNICA PROTIV NASILNIKA: Daruvarac (31) je brutalno mlatio djevojku (18) u kafiću – čitajte OVDJE.