I TO JE HRVATSKA: HDZ-ovcu EU novcem asfaltirali put do vikendice

Dragi Šparavcu, kutinskom gradskom vijećniku iz HDZ-a, kako doznaje Jutarnji list, u sklopu tamošnjeg golemog projekta aglomeracije, koji je sufinanciran i europskim novcem, asfaltiran je i poljski put do njegove vikendice koju je sagradio bez građevinske dozvole.

Ba svom imanju površine oko 11.000 četvornih metara, a do kojeg je do prije tjedan dana vodio blatnjavi puteljak s glavne Ulice Stjepana Kefelja, Šparavac je počeo graditi vikendicu, a u razgovoru priznaje da je to napravio bez građevinske dozvole i da je zapravo riječ o području koje nije ni građevinska zona, piše Jutarnji list.

A Gradsko vijeće u kojem sjedi kao član HDZ-a, kaže, donijelo je odluku da se to njegovo zemljište, uz nekoliko drugih, proglasi građevinskom zonom.

Njemu to nije sporno i objašnjava kako je normalno da je glasao za takvu odluku jer je riječ o njegovu zemljištu, a kada je riječ o novom asfaltu koji je sufinanciran i europskim novcem, kaže da, eto, nije niti znao da će osvanuti ispred njegova imanja. Višak asfalta – ja s time nemam veze – pravda se Šparavac.